Először nyílt kiállítás herendi porcelánokból Székesfehérváron

Első alkalommal nyílt kiállítás a Herendi Porcelánmanufaktúra alkotásaiból Székesfehérváron. A péntektől látható tárlaton a 2013-as Szent István-emlékév tiszteletére több olyan ritkaság látható, amely az államalapító királyhoz és a történelmi fővároshoz kapcsolódik.

A Herend köszönti Szent István városát című porcelánkiállításon több száz tárgy látható, amelyek bemutatják a manufaktúra teljes vertikumát a klasszikustól a modernig. Az egyedi darabok között található a Szent Korona mása, Szent István lovon vagy az a dísztál, amelyet a cég készített és adományozott a városnak az emlékév tiszteletére. Utóbbin Szent István látható, valamint a következő felirat: 1038-1938-2013 Székesfehérvár.
A tárlat megnyitóján Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: amikor a Szent István-emlékévet meghirdették, elsők között jelentkezett a Herendi Porcelánmanufaktúra, hiszen vannak olyan alkotásaik, amelyek illenek az emlékév szellemiségéhez. A városvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a Bory-család által csütörtökön a városnak adományozott Antik Magyar Nemes Figura szintén látható a kiállításon.
Vargha Tamás honvédelmi államtitkár hangsúlyozta, hogy a világszerte ismert hungarikumot, a herendi porcelánt egyszerre alkotja a művészet és a mesterségbeli tudás.
Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója elmondta, hogy a két évszázada létező porcelánmanufaktúra mára a világ legnagyobbja lett. Hatvan országban rendelkeznek képviselettel, minden kontinensen megtalálhatók a herendi porcelánok. Jelenleg 900 munkavállalóval rendelkeznek, akik 16 ezer forma és 4000 különböző festett minta segítségével mintegy 64 millió különböző terméket képesek előállítani.

forrás: mti.hu

Category : Hírek

Szólj hozzá

Rólunk

Galériánk sikerét szakembereink, művészettörténészek, műtárgybecsüsök és restaurátorok felkészültsége, hozzáértő, megbízható munkája szavatolja.

A nálunk kapható tárgyak nem csak az Antik korszakot idézik, hanem ugyanúgy fellelhetőek a retro 60-70-es évek lakberendezési tárgyai is.

Elérhetőségeink

HÉTVÉGÉN ÉS ÜNNEPNAP
IS HÍVHAT!

Mobil: 06 30 705 0505
Email: antikbolt.hu@gmail.com

KISZÁLLÁS és ÁRAJÁNLAT TÉTEL minden esetben DÍJTALAN!

Keress minket a Facebookon is