Jégkori állatok csontjainak százai kerültek napvilágra Mexikóban csatornázási munkálatok során.

A régészeknek öthavi munkával sikerült teljes egészében feltárni a Mexikóvárostól északra fekvő Atotonilco de Tulában lévő lelőhelyet, ahol agyarak, koponyák, állkapocscsontok, szarvak, bordák, csigolyák sokaságát találták. Kerültek elő masztodonok, mamutok, tevék, lovak, szarvasok, valamint óriási tatu (glyptodon) maradványai is. A szakemberek szerint a leletek között lehetnek bölényfosszíliák is, de vannak olyan csontok is, amelyeket még nem sikerült azonosítani – olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában

“A kihalt megafauna a legnagyobb és a legváltozatosabb leletegyüttes, amely eddig Mexikóban előkerült” – hangsúlyozta Alicia Bonfil Olivera, a mexikói Nemzeti Antropológiai és Történelmi Intézet régésze, aki a leletek korát 10-12 ezer évesre becsülte.

Előkerült egy fog is, amelyről majd antropológusoknak kell megállapítaniuk, hogy embertől származik-e. “Nem kizárt, hogy emberi fogról van szó, hiszen tudjuk, hogy az adott időszakban a mai Mexikó központi vidéke már benépesült” – tette hozzá Alicia Bonfil Olivera.

forrás: mult-kor.hu

Category : Hírek

Szólj hozzá

Rólunk

Galériánk sikerét szakembereink, művészettörténészek, műtárgybecsüsök és restaurátorok felkészültsége, hozzáértő, megbízható munkája szavatolja.

A nálunk kapható tárgyak nem csak az Antik korszakot idézik, hanem ugyanúgy fellelhetőek a retro 60-70-es évek lakberendezési tárgyai is.

Elérhetőségeink

HÉTVÉGÉN ÉS ÜNNEPNAP
IS HÍVHAT!

Mobil: 06 30 705 0505
Email: antikbolt.hu@gmail.com

KISZÁLLÁS és ÁRAJÁNLAT TÉTEL minden esetben DÍJTALAN!

Keress minket a Facebookon is