Picassót és Matisse-t loptak

Elloptak hét nagy értékű festményt a rotterdami Kunsthal Múzeumból, köztük Picasso, Matisse, Monet és Gauguin műveit – jelentette be a holland rendőrség.

A képeket betörők vitték magukkal keddre virradó éjszaka arról a jubileumi kiállításról, amely a rangos intézmény fennállásának 20. évfordulója alkalmából nyílt október 7-én. A tulajdonosok beleegyezésével a rendőrség közzétette az ellopott festmények listáját.

A kiállításról Pablo Picasso Tete d’Arlequin, Henri Matisse Liseuse en blanc et jaune, Claude Monet a Waterloo BridgeLondon és a Charing Cross BridgeLondon, valamint Paul Gauguin Femme devant un fenetre ouverte, dite la fiancée, Meyer de Haan Autoportrait és Lucian FreudWoman with eyes closed című festménye tűnt el. A rendőrség cáfolta, hogy Van Gogh egy művét is ellopták volna.

Az okozott kárt egyelőre sem a múzeum, sem a rendőrség nem tudta megbecsülni, de az biztos, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb műkincslopásáról van szó. “Az ügyben nyomozást indítottunk, és szakértők is a helyszínre érkeztek. Elsőként azt próbáljuk kideríteni, hogyan jutottak be a múzeumba a tolvajok, mikor érkeztek és ki lehetett a megrendelő” – mondta a rotterdami rendőrség szóvivője.

“Úgy tűnik, a bűntényt jól előkészítették” – tette hozzá. A rendőrség még az éjjel a helyszínre érkezett, miután megszólalt a múzeum riasztórendszere, de az elkövetőket már nem találták ot

forrás: mult-kor.hu

Category : Hírek

Szólj hozzá

Rólunk

Galériánk sikerét szakembereink, művészettörténészek, műtárgybecsüsök és restaurátorok felkészültsége, hozzáértő, megbízható munkája szavatolja.

A nálunk kapható tárgyak nem csak az Antik korszakot idézik, hanem ugyanúgy fellelhetőek a retro 60-70-es évek lakberendezési tárgyai is.

Elérhetőségeink

HÉTVÉGÉN ÉS ÜNNEPNAP
IS HÍVHAT!

Mobil: 06 30 705 0505
Email: antikbolt.hu@gmail.com

KISZÁLLÁS és ÁRAJÁNLAT TÉTEL minden esetben DÍJTALAN!

Keress minket a Facebookon is