Új gyűjteménnyel bővül a Guggenheim-múzeum

Nyolcvanhárom szoborral és festménnyel gazdagodott a velencei Peggy Guggenheim-múzeum, mely keddtől állítja ki a Hannelore B. Schulhof amerikai gyűjtő által adományozott alkotásokat.

“Először a Schulhof-gyűjteményből származó tizenegy nagyméretű szoborból helyeztünk el ötöt a Guggenheim-múzeum kertjében. Közöttük van az amerikai Alexander Calder The Cow (A tehén) című alkotása. Igyekszünk mindegyiknek megfelelő helyet találni. Híres művészek alkotásairól van szó, néhányukat még sohasem állítottuk ki” – nyilatkozta Philip Rylands, a velencei Guggenheim igazgatója az olasz sajtónak.

Az idén elhunyt Hannelore B. Schulhof olasz és külföldi festők, szobrászok műveivel ajándékozta meg a modern és kortárs képzőművészet velencei kiállítóközpontját, a Guggenheim-múzeumot. Schulhof a hatvanas évektől bővítette gyűjteményét. Fia az olasz újságoknak elmondta, hogy családja a szintén amerikai Peggy Guggenheim (1898-1979) hatására kezdett műalkotásokat gyűjteni.

A Guggenheim-múzeum birtokába kerültek többek között az olasz festő, Alberto Burri (1915-1995), Anish Kapoor indiai szobrász, Mark Rothko (1903-1970) amerikai szobrász és a szintén amerikai művész, a pop-art atyja, Andy Warhol (1928-1987) művei. Egy részüket a 2013-as Velencei Biennálén is kiállítják, és a tervekben szerepel, hogy a Schulhof-gyűjtemény önálló kiállítási teret kap Velencében. A Guggenheim-múzeum a gyűjtemény érkezésének ünneplésére október 12-én ingyen mutatja be a kollekció darabjait.

forrás: mult-kor.hu

Category : Hírek

Szólj hozzá

Rólunk

Galériánk sikerét szakembereink, művészettörténészek, műtárgybecsüsök és restaurátorok felkészültsége, hozzáértő, megbízható munkája szavatolja.

A nálunk kapható tárgyak nem csak az Antik korszakot idézik, hanem ugyanúgy fellelhetőek a retro 60-70-es évek lakberendezési tárgyai is.

Elérhetőségeink

HÉTVÉGÉN ÉS ÜNNEPNAP
IS HÍVHAT!

Mobil: 06 30 705 0505
Email: antikbolt.hu@gmail.com

KISZÁLLÁS és ÁRAJÁNLAT TÉTEL minden esetben DÍJTALAN!

Keress minket a Facebookon is