Új ukrajnai látványosság: víz alatti antik város a Krím-félszigeten

Egy víz alá süllyedt antik város romjait először idén nyáron tekinthetik meg azok, akik a Krím-félszigetre látogatnak – adta hírül vasárnap az ukrán média a Krími Autonóm Köztársaság turisztikai minisztériumára hivatkozva.

A krími Akra városa az időszámítás előtti 6. század végén jött létre és körülbelül a 4. század elejéig volt lakott. A település a földkéregmozgások és az óceánok vízszintjének megemelkedése miatt került a víz alá.
Láthatóak még az ősi házak és a várost védő mintegy két méter vastag fal maradványai. A település nem nagy, mindössze 4 hektáron terül el. Szakértők szerint viszont az, hogy fallal vették körül, arról árulkodik, hogy a város egykor fontos kereskedelmi központ volt a Boszporuszi Királyság idején.
Május végétől július elejéig tekinthetik meg az antik várost a turisták, akkor ugyanis a Fekete-tenger vize már elég meleg és kellően tiszta is a jó látási viszonyokhoz. A híradás arról nem szól, hogy az érdeklődők hogyan juthatnak majd a víz alatti romok közelébe.
Ugyanebben az időszakban régészek is dolgoznak az antik város feltárásán.

forrás: mti.hu

Category : Hírek

Szólj hozzá

Rólunk

Galériánk sikerét szakembereink, művészettörténészek, műtárgybecsüsök és restaurátorok felkészültsége, hozzáértő, megbízható munkája szavatolja.

A nálunk kapható tárgyak nem csak az Antik korszakot idézik, hanem ugyanúgy fellelhetőek a retro 60-70-es évek lakberendezési tárgyai is.

Elérhetőségeink

HÉTVÉGÉN ÉS ÜNNEPNAP
IS HÍVHAT!

Mobil: 06 30 705 0505
Email: antikbolt.hu@gmail.com

KISZÁLLÁS és ÁRAJÁNLAT TÉTEL minden esetben DÍJTALAN!

Keress minket a Facebookon is