Kiállítják Ferenc Ferdinánd véres ingét

Rövid időre kiállítják egy bécsi múzeumban azt az inget, amelyet Ferenc Ferdinánd trónörökös az életét kioltó 1914-es szarajevói merénylet idején viselt. A ruhadarab, amelyen még láthatók a vérnyomok is, péntektől két héten át, július 2-ig tekinthető meg a bécsi Hadtörténeti Múzeum (HGM) kiállításán.

ing

Az inget konzervációs okokból csak korlátozott ideig érheti fény, ezért fogják rövidre a kiállítás időtartamát. Az érdeklődők most abból az alkalomból tekinthetik meg, hogy június 28-án lesz az első világháborút kirobbantó merénylet 99. évfordulója. A múzeum állandó kiállításán a szarajevói merénylethez kötődő további tárgyak is láthatók: az automobil, amelyben Ferenc Ferdinánd és hitvese, Zsófia hercegné utaztak, valamint a trónörökös egyenruhája és az a heverő, amelyre a halálos sebesülést követően fektették.

2014 elején, a merénylet századik évfordulójához közeledve egy másik bécsi közgyűjtemény, a néprajzi múzeum (Weltmuseum) is Ferenc Ferdinándra emlékezik majd. A néprajzi múzeum a Habsburg trónörökös egzotikus vidékeken tett utazásait és az útjai során összegyűjtött tárgyakat bemutató kiállítást tervez.

forrás: mult-kor.hu

Category : Hírek

Szólj hozzá

Rólunk

Galériánk sikerét szakembereink, művészettörténészek, műtárgybecsüsök és restaurátorok felkészültsége, hozzáértő, megbízható munkája szavatolja.

A nálunk kapható tárgyak nem csak az Antik korszakot idézik, hanem ugyanúgy fellelhetőek a retro 60-70-es évek lakberendezési tárgyai is.

Elérhetőségeink

HÉTVÉGÉN ÉS ÜNNEPNAP
IS HÍVHAT!

Mobil: 06 30 705 0505
Email: antikbolt.hu@gmail.com

KISZÁLLÁS és ÁRAJÁNLAT TÉTEL minden esetben DÍJTALAN!

Keress minket a Facebookon is