Két ókori márványszobrot tártak fel Aphrodité városában!

Két ókori, fej nélküli márványszobrot tártak fel Törökországban Aphrodité városában, Aphrodisziászban. A török kulturális és idegenforgalmi minisztérium közlése szerint az egyik antik alkotás 1,76 méter magas, a másik 1,68 méteres – olvasható a The Hürriyet Daily News angol nyelvű török napilap online kiadásába.

A szobrok egyike baljában egy tekercset “szorongat”, jobbját a mellkasára helyezi, bal lába mögé pedig egy halom dokumentumot rendezett takaros oszlopba az ókori művész. A második szobornak váll alatt tört le a jobb karja, a bal pedig könyöktől hiányzik.

Aphrodisziasz (mai Geira) 230 kilométerrel délkeletre található Izmirtől. Még hellén időkben építették a szerelem görög istennője, Aphrodité tiszteletére, de virágkorát a város a római uralom alatt élte. A császárkorban híres volt szobrásziskolája, az innen kikerülő, kitűnően képzett művészek alkotásai az egész Római Birodalomban keresettek voltak.

forrás: mult-kor.hu

Category : Hírek

Szólj hozzá

Rólunk

Galériánk sikerét szakembereink, művészettörténészek, műtárgybecsüsök és restaurátorok felkészültsége, hozzáértő, megbízható munkája szavatolja.

A nálunk kapható tárgyak nem csak az Antik korszakot idézik, hanem ugyanúgy fellelhetőek a retro 60-70-es évek lakberendezési tárgyai is.

Elérhetőségeink

HÉTVÉGÉN ÉS ÜNNEPNAP
IS HÍVHAT!

Mobil: 06 30 705 0505
Email: antikbolt.hu@gmail.com

KISZÁLLÁS és ÁRAJÁNLAT TÉTEL minden esetben DÍJTALAN!

Keress minket a Facebookon is